kristijan fris finale kup

EP FINSKA 2014

Štefaneku i Frisu težak žreb

Srpski reprezentativci u grčko rimskom stilu Kristijan Fris i Davor Štefanek sutra izlaze na strunjaču. Na EP u Finskoj boje Srbije braniće petorica rvača dok je u petak u slobodnom stilu nastupio Zaur Efendijev koji je izgubio u prvom kolu, u kategoriji do 70 kilograma.

U grčko rimskom stilu Fris će nastupiti u kategoriji do 59 kilograma. U pretkolu će mu protivnik biti Gruzijac Gogitadze. U prvom kolu će Fris rvati, ako prođe, sa boljim iz duela Tsaruk (Izrael) – Knipu (Mađarska). U kategoriji do 55 kilograma merilo se 23 rvača a u donjem delu žreba, gde se i Fris nalazi, su još rvači iz Ukrajine, Rusije, Jermenije, Bugarske, Rumunije….

Povezana vest:  Odlično rvanje slobodnim stilom viđeno u Kovačevcu

U kategoriji do 66 kilograma Davor Štefanek će rvati u pretkolu sa Nemcem Staeblerom. Posle “zagrevanja”, iako ni jedan protivnik na EP nije lak, Štefanek bi trebalo da se sastane sa boljim iz duela Aliev (Azerbejdžan) – Thomsen (Norveška). To će momku iz Subotice, članu zrenjaninskog Proletera biti prava provera. U drugom kolu bi Štefanek mogao da se sastane, najverovatnije sa Čehom Dubski.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Davor Štefanek od 19 sati u borbi za bronzu

Sutra se mere a na strunjaču u nedelju izlaze Aleksandar Maksimović, Mate Nemeš i petar Balo.

-Uvek je najteže prvo kolo. Ako to prebrodim bez većih problema mogu da napravim solidan rezultat. Kao što sam rekao I na aerodromu javljam se kada uđem u finale – bio je kratak Davor Štefanek.