Lewis Hamilton Bahrain

Hamilton zadovoljan pobedom i radom ekipe

Vozač Mercedesa, Britanac Luis Hamilton, rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule jedan za Veliku nagradu Kine i da se nada da će njegova ekipa i u nastavku sezone nastaviti s dobrim radom i rezultatima. Hamilton je danas pobedio u Šangaju i ostvario treću uzastopnu pobedu u šampionatu. Prethodno je pobedio u Bahreinu i Maleziji. 
-Navijači su bili sjajni, dali su mi mnogo snage. Naporan rad cele ekipe se isplatio i ne mogu da verujem koliko je bolid dobar. To pokazuje koliko su svi dobro radili – rekao je Hamilton. 
Mercedes je nastavio dominaciju, pošto su u četiri trke pobeđivali njegovi vozači, pored Hamiltona, Rozberg ima pobedu u Australiji. Takođe, Rozberg je u tri uzastopne trke osvojio drugo mesto. 
-Veoma sam srećan što je Niko u samom vrhu, to je velika nagrada za ekipu. Ovaj tim radi odličan posao, želimo tako da nastavimo, da napredujemo i da postižemo dobre rezultate u nastavku sezone – rekao je svetski šampion iz 2008. godine Hamilton. 
Rozberg je zadržao prvo mesto u konkurenciji vozača sa 79 bodova, a četiri manje ima Hamilton na drugom mestu. Treći je vozač Ferarija, Španac Fernando Alonso, koji je u Kini zauzeo treće mesto. 
-Još sam u vođstvu u generalnom plasmanu i to je dobro s obzirom da je ceo vikend bio loš za mene. Nisam mogao da komuniciram sa ekipom, pa oni nisu znali šta radim. Zadovoljan sam drugim mestom i radujem se narednoj trci u Španiji, gde će sve funkcionisati dobro – rekao je Rozberg. 
-Veliko je zadovoljstvo voziti Mercedesov bolid u ovom trenutku, veoma je brz, uživam – dodao je nemački vozač. 
Alonso je rekao da je zadovoljan trećim mestom, što je Ferarijev prvi ovosezonski plasman na podijum. 
-Ovo je bio dobar vikend, unapredili smo bolid i veliko je iznenađenje za nas što smo se domogli podijuma. Mislim da sam treći u šampionatu iza Rozberga i Hamiltona, nismo počeli sezonu kako smo želeli, pa je fantastično biti treći – rekao je Alonso, svetski šampion iz 2005. i 2006. godine. 

Povezana vest:  Kubica učestvuje u šampionatu relija WRC2