jenson_baton_malesija

ŽAK VILNEV ODUŠEVLJEN VOŽNJAMA BATONA

Dženson najbolji vozač po kiši  

Žak Vilnev, šampion Formule 1 iz 1997. istakao je da je srećan zbog toga što je njegov nekadašnji klupski kolega Dženson Baton, šampion iz prošle sezone, nastavio u istom stilu i u ovoj.

Ova dva vozača bili su klupske kolege u ekipi BAR 2003. ali tada njihov odnos nije bio baš idealan. Međutim, danas Vilnev ne krije divljenje za Batonov talenat.

Povezana vest:  VN Nemačke: Fetel najbrži na trećem treningu

Kanađanin je posebno impresioniran vožnjama Britanca po kiši, uključujući pobede ostvarene u Australiji i Kini, zbog kojih je i došao do vodeće pozicije u šampionatu.

– Dženson je uvek bio brz u kišnim uslovima, ali sada je postao najbolji u takvoj vožnji. Šumaher je ranije imao tu reputaciju, ali mislim da ga je Dženson sada prevazišao. Ipak i dalje ne zaboravljam Alonsa, koji je odvezao odličnu trku u Šangaju – objašnjava Vilnev.

Povezana vest:  Mercedes se neće žaliti na kaznu za Rozberga

Pobednik 11 trka dodao je i da odličan start ove sezone u redovima Meklarena dokazuje da je Baton zasluženo osvojio titulu prošle sezone.

– Promeniti ekipu, a ipak ostati među najboljima pokazuje kakav je kvalitet u pitanju. Zaista sam srećan zbog njega – pohvalio je Vilnev bivšeg kolegu.