nico rosberg monacoRozberg zadovoljan pobedom u Monte Karlu

Vozač Mercedesa Niko Rozberg rekao je da je zadovoljan što je uspeo da izdrži napade klupskog kolege Luisa Hamiltona i pobedi u današnjoj trci Formule jedan za Veliku nagradu Monaka u Monte Karlu.
Rozberg je danas pobedio u Monte Karlu, drugu godinu uzastopno I ostvario drugu pobedu u sezoni. Drugi je bio njegov klupski kolega Luis Hamilton a treći kroz cilj prošao je Danijel Rikardo iz Red Bula.
-Ovo je poseban dan za mene. Luis je dobro vozio, pritisak je bio veliki, ali ostao sam hladnokrvan i zahvaljujući osveženim gumama uspeo sam na kraju da izvučem brzinu. Zahvalan sam celoj ekipi na sjajnom poslu koji je obavila – rekao je Rozberg posle trke.
Rozberg je preuzeo prvo mesto u šampionatu od Hamiltona, ima 122 boda, za svetski šampion iz 2008. godine ima četiri boda manje.
Britanski mediji preneli su da se Hamilton i Rozberg nisu rukovali, niti pogledali po završetku trke.
Hamilton je rekao da je važno što je Mercedes osvojio prva dva mesta u Monte Karlu.
-Ovo je bio dobar dan za nas, važno je što smo osvojili prva dva mesta. Imao sam dobru brzinu i snagu, ali neverovatno je teško obići rivala – rekao je Hamilton, svetski šampion iz 2008. godine.
Rikardo je rekao da je uzbuđen što je u trci kakva je u Monte Karlu, završio na podijumu.
-Lepo je popeti se na podijum. Nisam dobro startovao, to je bilo frustrirajuće. Sebastijan (Fetel) je imao problema i prešao sam na četvrto mesto, a onda se dogodio i kvar na Raikonenovom bolidu I dospeo sam na treće mesto. Na kraju, uspeo sam da se približim Luisu. Pokušali smo da ga pritisnemo, ali treće mesto je najbolje što smo mogli – rekao je Rikardo.
Četvorostruki uzastopni svetski šampion Sebastijan Fetel iz Red Bula trku je završio u osmom krugu, zbog kvara na motoru.
-Razočaran sam – posle dobrog starta imao sam problema sa motorom I morao sam da se povučem iz trke. Osećao sam se bespomoćno u vozilu jer nisam znao o čemu se radi. Nadao sam se da ću dobiti odgovor, ali nisam. Kako da se izvučem iz ovoga? Nemam čamac, ali pokušaću da dođem do kuće što pre – rekao je Fetel.

Povezana vest:  Hamilton i Baton odali počast poginulom Veldonu

PHOTO: Mark Thompson / Getty Images Sport