Lewis Hamilton Australian Qualifying

Tim studenata iz Srbije prikuplja novac za Formulu student

Tim studenata iz Srbije je danas zatražio finansijsku podršku da bi njihov trkački automobil „Drumska strela“ učestvovao na predstojećim međunarodnim takmičenjima „Formule student“. 
To svetsko takmičenje studenata tehnike se od 1979. održava svake godine na trkalištima širom sveta, čime se podstiču tehničko znanje i umeće, timski rad i marketing.Univerzitetski timovi se takmiče u projektovanju, izradi, testiranju i vožnji malog takmičarskog automobila, a vozila i timove studenata-konstruktora ocenuju iskusni iženjeri autoindustrije i auto-sporta.
Šefica marketinškog tima „Drumska strela“, Jelena Sindžirević, rekla je agenciji Beta da je taj tim sakupio 15.000 evra, „ali potrebno nam je još pet hiljada da bismo završili vozilo i imali dovoljno novca da odemo na takmičenje“. 
Tim je pokrenuo marketinšku kampanju „Naša trka“ za prikupljanje novca, a za svaku uplatu veću od 1.000 dinara, na karoseriji njihovog novog vozila biće nalepnica s nazivom darodavca. Takmičenja „Formule student“ održaće se krajem avgusta i početkom septembra. 
Studenti Mašinskog, Elektrotehničkog, Saobraćajnog fakulteta, kao i Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu se nadaju da će biti bolji nego na takmičenju u Italiji prošle godine, kada su osvojili 10. mesto u konkurenciji 42 ekipe iz celog sveta. 

Povezana vest:  Baton podržao Hamiltona