michael-schmacher-skijanje

Šumaher prebačen u bolnicu u Lozani

Sedmostruki šampion Formule jedan, Nemac Mihael Šumaher, prebačen je danas iz bolnice u francuskom gradu Grenoblu u bolnicu u Lozani. 
-Šumaher je danas primljen u bolnicu u Lozani – rekao je Frans presu portparol švajcarske bolnice Darsi Kristen. 
Ranije danas Šumaherova portparolka Sabine Kem izjavila je da sportista nije više u komi i da je napustio bolnicu u Grenoblu, gde je primljen 29. decembra posle teške nesreće na skijanju. 
-Šumaher je napustio bolnicu i nastaviće dugu fazu oporavka – izjavila je Sabine Kem, koja nije rekla kakvo mu je trenutno zdravstveno stanje. 
Ona je zamolila javnost da poštuje njegovu dugu fazu rehabiliticije, koja će biti isključivo privatnog karaktera. Šumaher (45) je primljen na odeljenje intenzivne nege neurohirurgije bolnice u Grenoblu 29. decembra posle jakog udarca u glavu prilikom pada na skijaškoj stazi. 
On je od tada stavljen u stanje indukovane kome i operisan je dva puta. Lekari su u januaru postepeno umanjivali dozu lekova kako bi Šumaher izašao iz kome. 
Šumaher je tokom karijere pobedio u rekordnoj 91 trci. Iz takmičenja u Formuli jedan povukao se 2012. godine, pošto je osvojio sedam šampionskih titula. 

Povezana vest:  FORMULA 1, Eklston: Ništa od 20. trke