nico rozberg slavljePobeda Rozbega, nastavlja se dominacija Mercedesa
 
Vozač Mercedesa Nemac Niko Rozberg pobedio je danas u trci Formule jedan za Veliku nagradu Austrije u Špilbergu.
Rozberg je do pobede na stazi „Reb Bul ring“ došao za jedan sat, 27minuta i 54,976 sekndi. Nemcu je ovo bila šesta pobeda u karijeri, a treća u sezoni.
Na drugom mestu našao se Rozbergov klupski kolega Britanac Luis Hamilton koji je trku završio s manje od pola sekunde zaostatka.
Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se vozač Vilijamsa Finac Valteri Botas, dok je njegov klupski kolega Brazila Felipe Masa završio peti.
Bodove na trci za Veliku nagradu Austrije osvojili su još Španac Fernando Alonso iz Ferarija, Meksikanac Serhio Peres iz Fors Indije, Danac Kevin Magnusen iz Meklarena, Australijanac Danijel Rikardo iz Red Bula, Nemac Niko Hilkenberg iz Fors Indije i Finac Kimi Raikonen iz Ferarija.
Naredna trka Formule jedan voziće se 6. jula za Veliku nagradu Velike Britanije na stazi Silverston.
Start trke protekao je bez ispadanja. Masa, koji je imao pol poziciju, dobro je startovao i iza sebe je ostavio Botasa, Rozberga, Alonsa i Hamiltona koji je zbog loših kvalifikacija startovao s devetog mesta.
Hamilton je posle dobrog starta u prvom krugu uspeo da izbije na četvrto mesto.
Sve do druge serije odlazaka u boks, sredinom trke, dvojac Mercedesa pritiskao je vozače Vilijamsa na čelu, da bi se posle izlaska iz pit-stopa i zamene pneumatika Rozberg i Hamilton pretekli Botasa i Masu, a potom i stekli prednost na čelu trke.
Rozberg, koji je ovom pobedom stekao 29 bodova prednosti u generalnom plasmanu ispred Hamiltona, sve do poslednjeg kruga trke nije dopustio Britancu priliku da ga napadne na liderskom mestu.
Branilac titule vozač Red Bula Nemac Sebastijan Fetel je odustao od trke za Veliku nagradu Austrije, koja se vozila posle 11 godina, jer je odmah na početku imao problema sa softverom bolida i nije uspevao da ga pokrene.
 
PHOTO: CHRISTOF STACHE / AFP
Povezana vest:  FORMULA 1, Baton: Ne mogu da verujemi da smo toliko brži od Red Bulla