Michael Schumacher

Šumaherovi lekarski izveštaji ponuđeni na prodaju

Sabine Kem, menadžerka sedmostrukog svetskog šampiona Formule jedan Mihaela Šumahera rekla je da su ukradena i ponuđena na prodaju dokumenta za koje se tvrdi da su lekarski izveštaji nemačkog vozača. 
-Ukradena dokumenta se već nekoliko dana nude na prodaju. Te osobe tvrde da poseduju medicinsku dokumentaciju o Mihaelu Šumaheru. Ne znamo da li su to originalni papiri, ali jasno je da je dokumentacija ukradena. Krađa je prijavljena – navela je Kem, preneli su nemački mediji. 
Šumaher (45) je primljen na odeljenje intenzivne nege neurohirurgije bolnice u Grenoblu 29. decembra pošto je teško povredio glavu u nesreći na skijanju. On je od tada stavljen u stanje veštačke kome i operisan je dva puta. 
Njegova porodica je 16. juna saopštila da se probudio iz kome, a istog dana je iz Grenobla prebačen u bolnicu u Lozani. Tada je zamoljena javnost da „poštuje dugu fazu rehabilitacije, koja će biti isključivo privatnog karaktera“. 
-Sadržaj svakog lekarskog izveštaja je potpuno privatan i poverljiv i ne sme da izađe u javnost. Zbog toga ćemo podneti krivične prijave protiv svakoga ko objavi i sitnicu koja ima veze sa izveštajima lekara – dodala je Kem. 
Šumaher je tokom karijere pobedio u rekordnoj 91 trci. Iz takmičenja u Formuli jedan povukao se 2012. godine. 

Povezana vest:  Hamilton na pol poziciji pred Veliku nagradu Španije