luis_hamilton

Hamilton i Fetel najbrži na prvom treningu u Barseloni

Meklaren i Red Bul vodili su glavnu reč na današnjem nezvaničnim treninzima za Veliku nagradu Španije, koja se vozi u nedelju na stazi Katalunja.

Jedina razlika je u tome što je Meklaren bio bolji pre podne, dok je Red Bul to isto uradio popodne.

Pre podne Luis Hamilton je bio najbrži prevezavši krug za 1:21,134 minuta, dok je Dženson Baton na drugoj poziciji bio sporiji za pet desetinki. Mihael Šumaher na trećem mestu bio je sporiji šest desetinki u odnosu na Hemiltona.

Povezana vest:  Hamilton pobedio u trci za Veliku nagradu Japana

Dvojac Red Bula, Mark Veber i Sebastijan Fetel završio je pre podnevni trening na četvrtom i petom mestu, dok je šesti bio Niko Rozberg u Mercedesu. Robert Kubica u Renou bio je sedmi, a Fernando Alonso u Ferariju na osmom mestu, dok su poslednja dva mesta koja bi vodila u drugi krug kvalifikacija zauzeli Vitalij Petrov iz Renoa i Kamui Kobajaši u Zauberu. Felipe Masa završio je na 12. mestu.

Povezana vest:  Fetel izbegao kaznu FIA

Popodne je Fetel bio najbrži sa vremenom 1:19,965 minuta, a pratio ga je Mark Veber sa dve desetinke zaostatka.

Šumaher je opet bio treći, dok je Alonso završio popodnevni trening na četvrtoj poziciji. Meklaren je bio sporiji popodne, tako da je Luis Hemilton bio peti, a DŽenson Baton završio na devetom mestu. Šesto i sedmo mesto zauzeli su ,kao i pre podne samo sa promenom redosleda, Kubica i Rozberg.

Povezana vest:  Rozberg pobedio u trci u Monaku

Felipe Masa je bio bolji popodne sa osvojenim osmim mestom, dok je Adrijan Zutil završio na 10. mestu.