baton sampanjac australija

Baton podržao Hamiltona

Vozač Meklarena Britanac Dženson Baton rekao je danas da bi borba za titulu šampiona Formule jedan dvojice vozača Mercedesa Nika Rozberga i Džensona Batona „trebalo da bude čistija“ i podržao je sunarodnika i bivšeg klupskog kolegu.

-Saosećam s Luisom. Šteta je što to nije čistija borba za titulu – rekao je Baton, preneli su britanski mediji.

U drugom krugu trke u Belgiji, u nedelju, došlo je do kontakta dva Mercedesa, Niko Rozberg je udario u bolid Luisa Hamiltona i probušio mu prednju levu gumu. Hamilton nije završio trku, a Rozberg je zauzeo drugo mesto.

Povezana vest:  Monca domaćin Formule jedan do 2016. godine

Hamilton je optužio Rozberga da ga je namerno udario kako bi „poslao poruku“, a nemački vozač je to demantovao. Njih dvojica se bore za šampionsku titulu, posle 12 trka Rozberg je prvi sa 220 bodova, a Hamilton na drugom mestu ima 29 bodova manje.

-Siguran sam da će Niko pogledati snimak i reći: ‘Ne znam o čemu sam mislio’ – rekao je Baton i dodao da je Rozberg trebalo bolje da proceni situaciju.

Povezana vest:  FIA pokrenula istragu o Masinom startu na trci u Belgiji

Baton, koji je od 2010. do 2012. godine vozio sa Hamiltonom za Meklaren, rekao je da će odnos Hamiltona i Rozberga baciti senku na ostatak šampionata.

-Stalno sam govorio da osoba koja ove godine osvoji šampionat, obavlja najbolji posao. Ali, to u ovom trenutku nije tako. Ono što se dogodilo dodaje začina na njihov već prilično začinjen odnos. Da li je to dobro za sport? To je negativno jer nismo videli dobru borbu među njima – rekao je svetski šampion iz 2009. godine.

Povezana vest:  Direktor Mercedesa Volf: Ispitujemo šta se dogodilo

-Ali, svi su vrlo uzbuđeni zbog naredne trke u Italiji. Svi pravi ljubitelji trka žele da ih vide kako se bore na stazi – dodao je Baton.

Naredna trka u šampionatu Formule jedan vozi se 7. septembra u Monci, za Veliku nagradu Italije.