luca di montezemoloMontezemolo demantovao odlazak iz Ferarija
 
Predsednik Ferarija Luka di Montezemolo odbacio je danas navode da napušta ovaj tim iz Formule jedan i rekao je da je spreman da ga vodi do 2017. godine.
Priče o njegovom napuštanju Ferarija bile su jedna od glavnih tema prethodnih dana u Monci, u kojoj se u nedelju vozi trka za Veliku nagradu Italije.
-Čuo sam i video šta se priča poslednjih dana i mislim da je sve to previše. Ovde sam da bih radio. Danas, sutra, narednih meseci. U martu sam deoničarima, posebno ljudima u Ferariju, sa kojima sam jako blizak, rekao da ću im biti na raspolaganju još tri godine – rekao je 67-godišnji Montezemolo.
-Ako se desi nešto novo, ja ću biti prvi koji će to reći – dodao je on.
Nagađalo se da bi on mogao da ode iz Ferarija da bi postao izvršni direktor aviokompanija Alitalija.
Vozač Ferarija Fernando Alonso bio je oduševljen ovim vestima.
-Radujem se što Luka ostaje. Tokom poslednjih pet godina sam imao dobar odnos sa njim. Uvek je brinuo o atmosferi u timu i o odnosima među članovima tima, naročito među vozačima. On nam je jako važan. U četvrtak mi je rekao da glasine nisu tačne. Nema boljih vesti od te – rekao je Alonso.
Montezemolo je u italijanski tim došao 1973. godine, kao asistent Enca Ferarija, a predsednik je skoro 23 godine. Tim je sa njim na čelu osvojio osam konstruktorskih i šest vozačkih titula.
Povezana vest:  Hamilton i Baton odali počast poginulom Veldonu