Lewis Hamilton Bahrain

Hamilton: Voziću najbolje što znam

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da će u poslednjih pet trka u šampionatu Formule jedan voziti najbolje što zna kako bi zadržao vođstvo u generalnom plasmanu i osvojio šampionsku titulu. Hamilton je u nedelju pobedio u trci za Veliku nagradu Singapura I stekao tri boda prednosti u generalnom plasmanu u odnosu na klupskog kolegu Nika Rozberga. Rozberg je uoči trke imao 22 boda prednosti, ali je trku završio u 14. krugu zbog problema sa menjačem. 
-Morate da razmišljate samo o narednoj trci, ali zadovoljan sam svojim nastupom i pol pozicijom u Singapuru. Želim da budem siguran da će ovih pet poslednjih trka, ako se više nikada ne budem trkao, biti najbolje koje sam vozio – rekao je Hamilton, preneo je danas Skaj Sport. 
Do kraja šampionata Formule jedan voziće se još pet trka. U nedelju 5. oktobra na stazi Suzuka na programu je trka za Veliku nagradu Japana, sedam dana kasnije trka za Veliku nagradu Rusije, a 2. novembra trka Formule jedan voziće se u SAD. 
Pretposlednja trka voziće se 9. novembra u Brazilu, a poslednja 23. novembra za Veliku nagradu Abu Dabija. Hamilton je prvi u konkurenciji vozača sa 241 bodom, Rozberg ima tri boda manje, a treći je Danijel Rikardo iz Red Bula sa 181 bodom. 

Povezana vest:  Hamilton ima osećaj praznine razmišljajući o F1 bez navijača