fernando_alonso_monte_karlo

FERNANDO ALONSO NAJBRŽI NA NEZVANIČNIM TRENINZIMA U MONTE KARLU

Skuderija voli ulicu  

Na nezvaničnim treninzima pred Veliku nagradu Monaka koja se vozi u nedelju ulicama Monte Karla najbrži je bio Fernando Alonso u Ferariju. Španac je dominirao na prepodnevnom, ali isto tako i poslepodnevnom treningu.

Alonso je pre podne jedini vozio ispod 1:16 (1:15,927 minuta), a svega sedamdeset stotinki bio je sporiji Sebastijan Fetel u Red Bulu na drugom mestu. Pre podne je odlično vozio Robert Kubica u Renou završivši trening na trećem mestu, dok je četvrti bio Mark Veber u bolidu Red Bula.

Povezana vest:  Luis Hamilton sportista godine u izboru BBC

Drugi bolid Ferarija za kojim je bio Felipe Masa završio je na petom mestu, ispred Mihaela Šumahera u Mercedesu, dok je Meklarenov dvojac Luis Hemilton i DŽenson Baton bio sporiji od očekivanog na sedmom i osmom mestu. Poslednje dve pozicije za prolazak u drugi krug kvalifikacija osvojili su Adrijan Zutil iz Fors Indije i Sebastijan Buemi u bolidu Toro Rosa.

Povezana vest:  Horner: Fetel se istrošio

Popodne se ništa nije promenilo po pitanju najbržeg. Alonso je ovoga puta jedini vozio ispod 1:15 (1:14,904 minuta), ali je sada drugi bio Niko Rozberg, tek 11. pre podne. Sebastijan Fetel imao je treće najbrže vreme, dok je četvrti bio Felipe Masa ispred Mihaela Šumahera.

Na šestom mestu je završio Robert Kubica, dok su opet podbacili Meklarenovi vozači.Hamilton je ponovo bio sedmi, a Baton ovaj put deveti. Između njih se ubacio Adrijan Zutil iz Fors Indije, dok je 10. mesto zauzeo Mark Veber u Red Bulu.

Povezana vest:  Veber: Klark i Sena bi se okrenuli u grobu zbog Eklstonove ideje o veštačkoj kiši