Michael SchumacherŠumaher prepoznaje članove svoje porodice

Formule 1 Nemac Mihael Šumaher, koji je pre godinu dana zadobio teške povrede glave zbog čega je mesecima bio u komi, počeo je da prepoznaje članove svoje porodice, tvrdi današnji francuski „Le Parisijen“.
Bivši vozač Formule 1 Francuz Filip Strejf – inače blizak sa porodicom Šumaher, koji je i sam 1989. preživeo tešku nesreću, nakon koje je ostao paralizovan, rekao je da sedmostruki svetski šampion počinje da pokazuje znake oporavka.
-Šumaheru je bolje. Iako još nije počeo da govori, on komunicira ocima. Počeo je da prepoznaje članove svoje porodice – svoju suprugu i decu, ali i dalje ima velikih problema sa pamćenjem – rekao je Strejf.
On je dodao da je sve informacije u vezi zdravstvenog stanja Šumahera dobio direktno od njegove supruge Korine, kao i od profesora Sajana.
On je naglasio da bi Šumaher jednog dana možda mogao da vrati pamćenje, ali da je u ovom trenutku to veoma teško.
-Kada sam se ja svojevremeno, posle mesec i po dana, probudio iz kome ničega se nisam sećao“, podseća Strejf i dodaje da je Šumaher upravo iz tih razloga i prebačen na kućni oporavak „kako bi bio u porodičnom okruženju koje bi ga potaklo da što brže obnovi pamćenje –
Šumaher je pretrpeo teške povrede glave na skijanju u francuskim Alpima 29. decembra prošle godine, da bi posle šest meseci u komi bio prebačen na rehabilitaciju, prvo na kliniku u Švajcarskoj, a potom u septembru na kućni oporavak.

Povezana vest:  Verstapen srećan zbog pobede u Austriji