f1_grand_prix_logo

BARIKELO BRANI POTEZ UČINJEN U MONTE KARLU

Rubinjo: Morao sam da bacim volan

 

Na trci u Monte Karlu, Rubens Barikelo napravio je krajnje neuobičajan potez za vozača najbržeg karavana, bacivši volan na stazu kojom su tutnjali bolidi.

Sve se dogodilo u 31. krugu kada je Vilijamsov bolid FW32 u kojem je bio Barikelo, usled problema sa prednjim krilom, zaplesao na stazi i posle odbijanja o bankine završio okrenut u suprotnom smeru od onog kojim se trka vozi.

Povezana vest:  Hamilton pobedio u u trci za Veliku nagradu Kine

Iskusni Brazilac tada je bacio volan na stazu (cena sitnica – 50.000 dolara), pre nego što je izašao iz bolida i sklonio se sa staze, iako je obavezan da ga vrati u bolid.

Međutim, Barikelo objašnjava da je takav potez napravio zbog sigurnosti.

– Bacio sam volan jer sam želeo da što pre izađem iz bolida. Posle udesa bio sam okrenut u suprotnom smeru od trke, a bolid se zapalio – pravda se Barikelo.

Povezana vest:  Volf pohvalio Hamiltonove ovogodišnje nastupe u Formuli 1

NJegovi razlozi, čini se, nisu dovoljno dobri za Karuna Čandoka iz ekipe HRT koji je ubrzo prešao preko tog volana, a isto je učinio i njegov klupski kolega Bruno Sena.

– Šta je to radio? Čarli Vajting me je čak i pitao o tome. Vidi se na snimku da ga je tek tako bacio – nezadovoljno je prokomentarisao Čandok.

Povezana vest:  Rozberg najbrži na treningu u Barseloni