fernando_alonso_monte_karlo_portret

 Fernando Alonso nije iznenađen Šumaherovim potezom

 

 

Španski as Fernando Alonso priznao je da ga Mihael Šumaher nije iznenadio preticanjem tokom poslednjeg kruga na Velikoj nagradi Monaka.

Velika se buka podigla zbog tog preticanja u kontekstu toga da li je takav potez Nemca bio dozvoljen, jer se uključilo zeleno svetlo u trenutku kada je sugurnosno vozilo otišlo u boks u poslednjem krugu. Ipak, stjuarti trke, među njimai  Dejmon Hil, odlučili su da to nije bilo po pravilima pa je Šumaher kažnjen sa 20 sekundi.

Povezana vest:  FORMULA 1, Hamilton: Loši rezultati zbog problema van staze

Alonso je insistirao da su pravila potpuno jasna, rekavši da je i on hteo da obiđe Luisa Hemiltona, ali su mu iz ekipe rekli da to ne čini.

– Tim mi je preko radija rekao da ne smem da pretičem. Želeo sam da napadnem Hemiltona, ali su mi iz boksa zabranili da to učinim. Činjenica da je mene Mihael prestigao me nije iznenadila – smireno je komentarisao Alonso.

Povezana vest:  Rozberg pobedio u trci za Veliku nagradu Belgije

Španac , koji je trku završio na šestom mestu posle Šumaherove kazne, tvrdi da nije sumnjao da će Nemac biti kažnjen.

– Bio sam smiren, a kasnije su stjuarti svojom odlukom stvari postavili na svoje mesto – kaže Alonso.

Vikend u Monte Karlu bio je za dvostrukog šampiona po sistemu toplo-hladno. Bio je prinuđen da samo posmatra kvalifikacije iz timske garaže, posle udesa koji je doživeo na poslednjem slobodnom treningu. Međutim, trka je bila mnogo bolja jer je uspeo da sa začelja dođe do šestog mesta.

Povezana vest:  FORMULA 1, Trka F1 miri državu i demonstrante u Bahreinu

– Nedelja je bila veoma zadovoljavajuća. Bili smo svesni da, ako želimo bodove, sve mora funkcionisati savršeno: bolid, taktika, preticanja i gume. I takoje zaista i bilo – sumirao je Alonso.