kimi raikkonenRaikonen: Možemo da uhvatimo Mercedes

Vozač Ferarija Kimi Raikonen ocenio je danas da njegova ekipa može da dostigne Mercedes, uprkos porazu u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine u Šangaju.
Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je juče u trci u Šangaju, drugi je bio njegov klupski kolega Niko Rozberg, a treće i četvrto mesto zauzeli su vozači Ferarija Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen.
-Možemo da ih ‘uhvatimo’. Imamo dobre planove i već smo stekli neke prednosti u odnosu na prošlu sezonu. Svaka ekipa napreduje, rezultati zavise i od protivnika, ali verujemo načinu rada Ferarija – rekao je Raikonen, preneli su britanski mediji.
-To pokazuje da idemo pravim putem i da radimo prave stvari, ali potrebno je vreme – čuda se ne dešavaju preko noći – dodao je finski vozač.
Fetel je pobedio u trci u Šangaju, a Raikonen je rekao da je to dokaz da različite staze odgovaraju različitim ekipama.
-Seb je pokazao da možemo da pobeđujemo, ali to zavisi. Jedna staza može biti dobra jednoj ekipi, a druga staza može biti potpuno druga priča… Ali moramo da budemo u vrhu. Kada se nešto dogodi Mercedesu ili ako se promene uslovi, mi moramo da budemo u vrhu. Moramo da pokušavamo da ih pobeđujemo na svakoj stazi, u svim uslovima, ali potrebno nam je još vremena – rekao je on.
Naredna trka u šampionatu na programu je u nedelju od 17 časova u Manami, za Veliku nagradu Bahreina. Svetski šampion iz 2007. Godine Raikonen rekao je da želi da popravi svoj nastup kroz treninge i
kvalifikacije, posle niza grešaka u prve tri trke.
-Pokušaćemo da pružimo makismum. Ne vidim da će se nešto mnogo promeniti, ali ko zna? Novi vikend, nova staza, daćemo sve od sebe – rekao je Raikonen.

Povezana vest:  Poredak vozača i konstruktora u Australiji

PHOTO: Clive Mason/Getty Images Sport