f1_grand_prix_logoFORMULA 1

ŠVERC KOMERC NA DELU

Ilegalci u konvoju najbržeg cirkusa

 

Da su ilegalni imigranti po prirodi snalažljivi ljudi odavno se znalo. Međutim, da će za svoje planove koristiti i Formulu 1, malo ko je očekivao.

Petorica imigranata pokušali su da uđu u Veliku Britaniju sakriveni u konvoju najbržeg cirkusa u povratku sa Velike nagrade u Monaku. Kvintet se ukrcao na kamion koji je prevozio televizijsku opremu za trke, na kojem su se prevezli preko La Manša i stigli do aerodroma Bigin Hil u Kentu, gde je sedište menadžmenta Formule 1.

Povezana vest:  Alonso: Meklaren bi bio poslednji u normalnim uslovima

Portparol Britanske agencije za granice potvrdio je da su imigranti nađeni u bazi koja je u vlasništvu kompanije Bernija Eklstona.

– Pet osoba je pronašeno na aerodromu Bigin Hil, 20. maja u konvoju koji je nedavno došao iz Francuske. Osobe su uhapšene dok se ne reše njihovi zahteviza azil – potvrdio je slučaj portparol Agencije.

Povezana vest:  Šumaherovi lekarski izveštaji ponuđeni na prodaju

Imigranti su navodno iz Eritreje i nisu znali čiji kamion na koji su se ukrcali, jer im je najvažnije bilo da stignu do Engleske. Vozač, koji nije znao za slepe putnike, veoma se iznenadio kada su pronađeni prilikom istovara opreme kamiona parkiranog u skladištu.