robert_kubica_monte_karlo_portret_2010

UZBUDLJIVI NEZVANIČNI TRENINZI ZA VN EVROPE

Rivali izjednačeni

 

Današnje kvalifikacije za Veliku nagradu Evrope koja se vozi na stazi u Valensiji biće veoma uzbudljive, ako je suduti po rezultatima jučerašnjih nezvaničnih treninga.

Ovoga puta Meklaren nije bio najbrži, već je prepodne najbolje vreme (1:41,175 minuta) imao član ekipe Mercedes GP Niko Rozberg, dok je dvojac tima iz Vokinga, Luis Hemilton i DŽenson Baton zauzeo pozicije dva i tri.

Povezana vest:  Rozberg pobednik VN Španije

Odličan je bio i Robert Kubica u Renou na četvrtom mestu, kao i Felipe Masa u Ferariju na petom, dok su Sebastijan Fetel i Mark Veber iz Red Bula završili prvi trening na mestima šest i sedam.

Sedmostruki šampion Mihael Šumaher svoj Mercedes dovezao je do osmog vremena, a iza njega je ostao Fernando Alonso u Ferariju. Poslednju poziciju, broj 10. koja obezbeđuje nastavak posle prvog krugaa kvalifikacija zauzeo je u Vilijamsu Rubens Barikelo.

Povezana vest:  FORMULA 1, Hamilton: Nisam tražio od Eklstona ugovor sa Red Bulom

Situacija se izmenila popodne kada je nabrži bio Fernando Alonso (1:39,283 minuta), dok su sa neznatnom razlikom na drugom i trećem mestu završili vozači Red Bula, Sebastijan Fetel i Mark Veber.

Niko Rozberg je još jednom bio dobar, ali je popodne završio sa četvrtim vemenom ispred Luisa Hemiltona i Roberta Kubice. Felipe Masa na sedmom mestu je i poslednji vozač koji je popodne krug vozio ispod 1:40.

Povezana vest:  Pet trka ove sezone u F1 počinju sat vremena ranije

Adrijan Zutil, kojeg je prepodne u bolidu menjao test vozač Pol di Resta, ostvario je osmo vreme, dok je podbacio devetoplasirani DŽenson Batron. Rubens Barikelo je i drugi put juče imao vreme dovoljno za 10. poziciju, a Mihael Šumaher je bio 11.