Vozač Mercedesa Nemac Niko Rozberg rekao je posle današnje pobede na trci za Veliku nagradu Singapura ne razmišlja o tituli svetskog prvaka u šampionatu Formule 1.

-Bio je ovo sjajan vikend za mene. Na današnjoj trci sam imao sjajan start, a potom i dobru trku. Ne razmišljam o tituli, jednostavno sam presrećan zbog pobede ovde u Singapuru – rekao je Rozberg posle trke.

Rozberg je pobedio danas u trci za Veliku nagradu Singapura i tako preuzeo prvo mesto u generalnom plasmanu od klupskog kolege Britanca Luisa Hamiltona koji je završio na trećem mestu.

Povezana vest:  Hapoel bolji od Intera, pobede Sautemptona i Ajaksa

On je od početka trke bio na prvom mestu i ni u jednom trenutku nije dozvolio rivalima da konkurišu za lidersko mesto, iako je poslednjih 12 krugova vozio na istrošenim pneumaticima, a protivnici su imali sveže gume.

-Danijel (Rikardo) je s napadom na kraju pokušao da napravi iznenadjenje, ali je moj bolid izdržao. Znao sam da će biti neizvesno, medjutim, tim je doneo dobru odluku da ne odem u boks. To je bio pravi potez – rekao je Rozberg.

Povezana vest:  Napoli pobedio Bolonju, prenoćiće na prvom mestu

Drugplasirani Rikardo kazao je da zadovoljan rezultatom ostvarenim u Singapuru.

-U nekoliko situacija smo bili blizu Mercedesu, ali ne mogu da budem razočaran. Pokušali smo sve, ali smo na kraju završili na drugom mestu – rekao je Rikardo kom je to bio peti podijum u sezoni, a 15. u karijeri.

Aktuelni svetski šampion Luis Hamilton čestitao je Rozbergu na pobedi.

Povezana vest:  FORMULA 1, Kvarovi za Meklaren i Mercedes na predsezonskom testiranju

-Bio je ovo težak vikend za mene, ali bih zaista želeo da čestitam Niku Rozbergu na pobedi, on je ovo zaslužio – kazao je Hamilton.

Naredna trka u šampionatu voziće se 2. oktobra za Veliku nagradu Malezije.