Dosadašnji vozač Vilijamsa Valteri Botas voziće za Mercedes ove godine u šampionatu Formule 1, a Felipe Masa nastupaće još jednu godinu u tom takmičenju, saopšteno je danas. Kako je preneo Skaj Sports, Vilijams je saopštio vest o prelasku Valterija Botasa u redove svetskog šampiona, kao i to da će se Brazilac Felipe Masa vratiti iz penzije i ponovo voziti za Vilijams.

Masa je u novembru prošle godine saopštio da će na kraju sezone završiti karijeru u Vilijamsu, ali je ipak promenio odluku i potpisao jednogodišnji ugovor sa tom ekipom. On će u Vilijamsu voziti sa mladim Lensom Strolom.

Povezana vest:  FORMULA 1, Alonso ubeđen u dobar početak Ferarija

Botas će u Mercedesu voziti sa trostrukim svetskim šampionom Luisom Hamiltonom. Finac je u Mercedesu zamenio aktuelnog svetskog šampiona Nika Rozberga, koji je po osvajanju titule završio karijeru.

Očekuje se potvrda Mercedesa o dolasku Botasa.

-Oduševljena sam što je Felipe pristao da prekine penziju i bude deo naše ekipe u 2017. godini. Valteri je dobio jedinstvenu priliku da vozi za aktuelne svetske šampione, a mi smo radili naporno na postizanju dogovora sa Mercedesom kako bi se Valteriju pružila ova neverovatna prilika – rekla je zamenica direktora Vilijamsa Kler Vilijams.

-Valteri je bio deo Vilijamsove porodice od 2010. godine i za to vreme je pokazao da je veliki talenat, osigurao nam je devet plasmana na podijum. Zahvalna sam mu u ime celog tima i želim mu uspešnu sezonu u Mercedesu – dodala je ona.

Povezana vest:  MASA SE NE SLAŽE SA HEMILTONOM, Red Bul nije baš toliko brz

Botas (27) za četiri godine u Formuli 1 nije ostvario nijednu pobedu. On će debitovati za Mercedes narednog meseca na testiranjima u Barseloni. Mercedes će 23. februara na Silverstonu predstaviti W08 bolid za ovu godinu.