Direktor Meklarena Erik Bulije rekao je danas da je važno da ekipa omogući Fernandu Alonsu bolid kojim će biti zadovoljan, pošto bi u suprotnom španski vozač mogao da nastupa za neki drugi tim u šampionatu Formule 1.

Meklaren nije imao mnogo uspeha tokom predsezonskih testiranja u Barseloni, pošto s Hondin motor nije pokazao kao pouzdan. Posle dve teške sezone u Meklarenu i trenutne situacije, pojačale su se spekulacije da bi Alonso mogao da napusti ekipu ako mu sve to postane previše.

Povezana vest:  Srbija protiv Španije u četvrfinalu Dejvis kupa

Alonso je prošle godine kritikovao bolid i motor Meklarena, u nekoliko navrata i tokom samih trka. Njegov ugovor ističe na kraju godine, a dvostruki svetski šampion nedavno je rekao da želi da ostane u Formuli 1 i naredne godine.

Bulije je rekao da je važno da ekipa omogući Alonsu bolid kojim će biti zadovoljan. Upitan o navodima da će Alonso otići iz Meklarena ako rezultati ne budu dobri, Bulije je rekao da se „uvek mnogo priča o tome“.

„Fernando je iskren prema nama, isto kao što smo mi prema njemu. Prvo je želeo da vidi kakva su nova vozila za ovu sezonu i kakva su nova pravila. Mislim da mu se sviđa nova formula. On želi da bude konkurentan i svetu i sebi pokaže da je talentovan“, rekao je Bulije za list AS.

Povezana vest:  Ferstapen pobedio u Silverstonu i prekinuo niz Mercedesa

„Moramo da budemo konkurentni, ako želimo da Alonso bude srećan. Ako budemo konkurentni, biće zadovoljan, a ako ne budemo, onda će on doneti odluku…“, dodao je Bulije.

On je naveo da je već razgovarao sa Alonsom o narednoj godini, ali da je još rano reći da li je bilo napretka u pregovorima.

Alonso je osvojio šampionske titule 2005. i 2006. godine. Iako je od poslednje titule prošlo više od 10 godina, Bulije je rekao da ne sumnja da je Alonso i dalje najbolji vozač.

Povezana vest:  Mali šef – LJjubav je bljak (VIDEO)

„Ne želim da vam dajem previše informacija, pošto znam da mnogo ekipa želi tu informaciju, ali on je najbolji. Bez sumnje. On je najbolji“, rekao je Bulije.