red bul pit stop

Horner nije zabrinut za vozila Red Bula

Direktor Red Bula Krisijan Horner rekao je danas da nema većih problema sa ovosezonskim bolidima te ekipe, uprkos nešto lošijim rezultatima na prvim testiranjima u Heresu, uoči početka sezone u Formuli jedan. Vozila Red Bula koji je četvorostruki uzastopni svetski šampion Formule jedan u konkurenciji konstruktora, su tokom četvorodnevnog testiranja prošlog meseca u Heresu završila samo 21 krug, dok su Mercedesova prešla više od 300 krugova. 
Reno snabdeva Red Bul motorima, a u predstojećoj sezoni bolide RB10 voziće četvrostruki uzastopni svetski šampion Sebastijan Fetel i Danijel Rikardo. 
-Ima par stvari koje moramo da utegnemo, ali ništa krupno, a takođe i Reno mora da reši pojedina pitanja. Ali, ova vozila su veoma komplikovana, pa čak i mali problemi mogu da izazovu velike kvarove – rekao je Horner sa Skaj Sport. 
U novoj sezoni Formule jedan u vozilima će biti 1,6 litarski V6 motori, sa sistemom ERS – sistemom za obnavljanje energije. Reno je imao problema s pregrevanjem ERS. 
-Imamo još da radimo, ali ima mnogo vremena do prve trke. Sledeće nedelje su testovi u Bahreinu i naporno smo radili, pošto su nam ti testovi veoma važni. Ne želimo da se ponovi Heres, ali zbog toga i služe testiranja – rešite probleme na vreme i nećete ih imati tokom trka – rekao je Horner. 
Sezona u Formuli jedan počinje 16. marta, trkom u Melburnu, za Veliku nagradu Australije. 

Povezana vest:  Nemci ne veruju u Šumahera