Nekadašnji prvi čovek Formule jedan Berni Eklston rekao je da „ne može ništa da uradi“ od kada su ga novi vlasnici takmičenja sklonili u stranu.

Novi vlasnik Formule jedan, Liberti medija, dodelio je Eklstonu titulu počasnog predsednika, dok je poziciju izvršnog direktora zauzeo Čejs Keri. Takav potez nominalno je zadržao Britanca u upravi, ali bez pravih ovlašćenja.

„Ne mogu ništa da uradim. Čak je i osoblju rečeno da ne treba da pričaju sa mnom. Žele da se otarase ere Bernija. Uvek mi govore istu stvar i misle da me to čini srećnim, ali nije tako. ‘Uradio je super posao, ali je vreme da se ide dalje’. Možda su i u pravu“, rekao je Eklston za britanske medije, a preneo Eurosport.

Povezana vest:  Hamilton: Mora da se uradi više za našu bezbednost

Eklston je kazao da je bio iznenađen što je sklonjen u stranu, zato što mu je iz Libertija u početku rečeno da žele da on ostane izvršni direktor u prvoj fazi vladavine novih vlasnika.

„Da li sam bio iznerviran kada su mi rekli da se sklonim? Nisam. Kako ja razumem stvari, ako neko želi da kupi automobil, onda želi i da ga vozi. Bio sam malo razočaran jer su me pre kupovine pitali da li želim da ostanem u naredne tri godine ako preuzmu F1, i ja sam rekao da hoću, ako budem spreman i kompetentan. Tako da sam bio pomalo iznenađen kada su mi dan posle kupovine rekli da odem, jer Čejs želi da bude glavni. Čejs mi je to rekao u lice“, kazao je Eklston.

Povezana vest:  PROMENE U VILIJAMSU

Nekadašnji prvi čovek F1 često je bio na meti kritika jer je delovalo da je zainteresovaniji da zaradi što više novca deoničarima umesto da razmišlja o dugoročnom interesu takmičenja. On je danas rekao da zavidi Čejsu što će moći drugačije da funkcioniše.

„Vodio sam biznis tako da deoničari imaju što veći profit. Znao sam da prethodni vlasnici Si-Vi-Si (CVC) žele da prodaju kompaniju, tako da sam radio sve što sam mogao da ona dobro zarađuje da bi mogli da je prodaju. Pustili su me da vodim posao onako kako mislim da treba. Užasno zavidim Čejsu jer je u lepo poziciji da može da uradi mnogo stvari koje sam ja hteo a nisam mogao“, rekao je Eklston.

Povezana vest:  Hamilton samouveren pred trku u Maleziji