SEBASTIJAN_VETEL_MONTE_KARLO_2010

Vozači Red Bula ubedljiv na nezvaničnim treninzima u Mađarskoj

 

Nezvanični treninzi na Hungaroringu, poprištu Velike nagrade Mađarske prošli su u apsolutnoj dominaciji bolida Red Bula. Austrijska ekipa delovala je odlično na oba treninga.

Prepodne su Sebastijan Fetel i Mark Veber bili apsolutno neuhvatljivi za rivale. Fetel je postigao najbolje vreme (1:20,976 minuta), dok je njegov klupski kolega bio samo desetinku sporiji. Bikovi su jedni vozili ispod 1:22 minuta.

Povezana vest:  Fetel: Ljudi oko mene sjajno rade svoj posao

Reno je bio prilično brz u prepodnevnim časovima, pa je Robert Kubica imao treće vreme, dok je četvrti bio Dženson Baton u Meklarenu. Rubens Barikelo u Vilijamsu izvezao je peto vreme, dok je iznenađenje napravio šestoplasirani Pedro de la Rosa u Zauberu.

„Prljavi” pobednik iz Nemačke, Fernando Alonso završio je sa sedmim vremenom, a iza njega su na osmom i devetom mestu završili Niko Rozberg i Mihael Šumaher iz Mercedesa. Još jedan Vilijams bio je u prvih 10. jer je Niko Hulkenberg zauzeo upravo tu poziciju prepodne.

Povezana vest:  Čendhok vozi za Lotus umesto Trulija

Loše su se na prvom treningu pokazali Felipe Masa u Ferariju i Luis Hamilton iz Meklarna. Brazilac je bio na 12. mestu, a Ostrvljanin na 18.

Situacija se izmenila popodne, kada je Fetel opet imao najbolje vreme (1:20,087), ali se između njega i trećeplasiranog Vebera, ubacio Alonso. I Masa je bio bolji popodne ostvarivši četvrto vreme.

Klupski kolega Kubice u Renou, Vitalij Petrov uspeo je da ostvari peto vreme na drugom treningu, dok je Kubica bio sedmi. Luis Hamilton bio je znatno bolji popodne sa šestim vremenom. Niko Hulkenberg je završio osmi, a Dženson Baton deveti, dok je poslednju 10. poziciju za nastavak kvalifikacija osvojio Mihael Šumaher.

Povezana vest:  Sena ostaje u ekipi

Popodne su van najbržih 10. ostali Rubens Barikelo iz Vilijamsa na 12. i Niko Rozberg iz Mercedesa na 13. mestu.