mihael_sumaher_portretŠumaher se izvinio Barikelu

 

Vozač Mercedesa Mihael Šumaher priznao je u ponedeljak da je izveo opasan manevar u duelu sa Rubensom Barikelom na trci za Veliku nagradu Mađarske i zbog toga se izvinio vozaču Vilijamsa.

U saopštenju na svom sajtu, sedmostruki svetski šampion Šumaher rekao je da je posle odgledanog snimka shvatio da je duel bio oštar i rekao da je zaslužio kaznu. On je istakao da nije imao nameru da ugrozi Barikela i da mu je žao što se vozač Vilijamsa nije osećao bezbedno.

Povezana vest:  Lekari: Šumaher kritično, naredno saopštenje u ponedeljak

Šumaher i Barikelo su se na nedeljnoj trci u Budimpešti borili za 10. mesto i čini se da je nemački vozač u pokušaju da spreči Barikela da ga pretekne, prisilio Brazilca da se približi betonskom zidu. Barikelo ga je obišao i zatim radio vezom rekao ekipi u boksu: „Ovo je bilo užasno“.

Sudije su posle trke utvrdile da je Šumaher „nedozvoljeno ometao“ Barikela i zbog toga je Nemac kažnjen sa 10 mesta na startu naredne trke Formule jedan za Veliku nagradu Belgije. Šumaher će zbog kazne na trci u Belgiji, 29. avgusta, startovati 10 mesta lošije od rezultata koji ostvari u kvalifikacijama.

Povezana vest:  VN KINE, Vetel uverljiv na prvom treningu