Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je imao sreće u današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana u kojoj je pobedio, ali da je trijumf zaslužio njegov klupski kolega Valteri Botas.

Hamilton je pobedio u Bakuu, nakon što je Botasu u samoj završnici pukla guma.

„Ovo je bila trka puna emocija. Valteri je obavio sjajan posao danas i zaista je zaslužio pobedu. Takođe, dobar je bio i Sebastijan (Fetel) i danas sam zaista, zaista imao sreće. Čudan je osećaj. Nisam odustajao, borio sam se, ali nisam bio kakav je trebalo da budem“, rekao je Hamilton.

Povezana vest:  Hamiltonu pol pozicija u Melburnu

On je danas ostvario prvu pobedu u sezoni, za sebe i ekipu i preuzeo je prvo mesto u generalnom plasmanu sa četiri boda više od Fetela, koji je u završnici trke pogrešio u pokušaju da obiđe Botasa, pa je trku završio na četvrtom mestu.

Drugo mesto zauzeo je vozač Ferarija Kimi Raikonen.

„Nisam dobro startovao, a posle je teško trkati se, pokušavao sam da se vratim. U pojedinim trenucima osećaj je bio dobar, ali ostalo vreme sam se mučio sa gumama pokušavajući da ih ugrejem. Igrao sam dugu igru i gledao šta se dešava. To se isplatilo, ali nije bilo lako“, naveo je on.

Povezana vest:  U Red Bulu očekuju kaznu za Verstapena u Sočiju

Vozač Fors Indije Serhio Peres presrećan je zbog osvajanja trećeg mesta.

„Danas sam vozio dva najbolja kruga u mojoj karijeri. Poslednja dva kruga sa hladnim gumama, sa Sebastijanom iza. Bilo je mnogo teško. Bio sam na super mekim gumama i morao sam da zadržim veoma jak ritam i da pokušam da se približim Raikonenu, kako se Sebastijan ne bi primakao. Nemam reči“, rekao je Peres.

Povezana vest:  FORMULA 1, Baton: Alonso je zaslužio naslov više od Fetela

Botas je rekao da je razočaran krajnjim ishodom.

„Teško je reći bilo šta. Svi su videli šta se dogodilo, baš nisam imao sreće. Možda ću popiti 10 piva i biti dobro… Prevazići ću ovo, to je sve deo trkanja, ali ovo je bolno. Ulične trke su teške kada je mnogo sudara i delića na stazi. Nisam primetio da sam prešao preko nečega, ništa nisam čuo ni video“, rekao je Botas.