dzejson_baton_mer_mek_australija

Baton najavio da je Meklaren spreman za bitku

 

Meklaren je u Belgiji, posle četiri trke, ponovo osetio slast pobede zahvaljujući Luisu Hamiltonu. Plen je mogao da bude i bodovno bogatiji da Dženson Baton nije bio primoran, zahvaljujući Sebastijanu Fetelu, da odustane u trenutku kada se nalazio na drugom mestu.

Fetel se, posle gubitka kontrole, zakucao u Britanca, što je Batona koštalo potencijalnih 18 bodova koji bi veoma značili u borbi za titulu koja se sada čini daleko. Međutim, kao da nije bilo dovoljno što ga je bolid Red Bula, jednog od konkurenata, izbacio sa trke u Belgiji već je Batonu šef austrijske ekipe Kristijan Horner prebacio deo krivice za incident, optužujući ga da je prerano kočio. Britanac je to odlučno odbio.

Povezana vest:  Ferstapen pobedio u Silverstonu i prekinuo niz Mercedesa

-To je apsolutno netačno. Jesam izgubio deo prednjeg krila, što je uticalo na balans bolida, ali nisam kočio ranije neposredno pre udesa. Čak sam posle trke sa trkačkim inženjerom proverio podatke koji su pokazali da sam i krug pre toga kočio u potpuno istom trenutku – objašnjava Baton.

Samo šest trka pre kraja šampionata i 150 bodova koji su u opticaju, Baton je u zaostatku u odnosu na klupskog kolegu Luisa Hemiltona 35 poena. Iako ta razlika izgleda velika, Baton je ohrabren Luisovom pobedom na stazi Spa Frankošamp, jer po njemu to predstavlja znak da se Meklaren vratio na pobednički put.

Povezana vest:  Eklston ipak razmišlja o prodaji

-Zadovoljni smo prikazanim performansama. Imali smo odličan tempo celog vikenda i imamo možda i najbrži bolid u mešovitim uslovima. Spa za mene nije bila najbolja trka, ali mislim da je Luisova pobeda došla u pravom trenutku za ekipu. U Mađarskoj smo bili možda i najlošiji u celoj sezoni, ali pokazali smo se sposobnim da se se vratimo i uverimo tim da se krećemo u dobrom smeru za preostali deo šampionata – kaže Baton.

Povezana vest:  VN Belgije, Alonso najbrži po kiši, Šumaher tek deseti

Ipak, Britanac je svestan da će do kraja šampionata zadatak biti sve samo ne lak, kao i da će biti staza koje Meklarenovom bolidu neće odgovarati u tolikoj meri, kao što je slučaj sa Belgijom i narednom trkom u Monci.

-Svesni smo da neće biti lako uz neke staze koje nam neće odgovarati kao Spa, ali ulazimo u poslednjih šest trka potpuno spremni za bitku. Znamo kako se pobeđuje i želimo da nastavimo sa pobedama – najavio je Britanac rovovsku borbu do kraja šampionata u novembru.