mihael_sumaher_portret

Monca izazov za Šumahera

 

Velika nagrada Italije je sve bliža, ali iako se Mihael Šumaher raduje povratku na Apeninsko poluostrvo, svestan je da će trka u Monci biti priličan izazov za Mercedes GP.

Nemac je u prošlosti imao uspeha u Monci pobedivši pet puta kao član Ferarija. Jednu od pobeda ostvario je u prvoj sezoni vozeći za Skuderiju. Međutim, ove godine je šesti trijumf isključen jer Šumaher priznaje da, uprkos dobrom rezultatu Mercedesa u Belgiji, karakteristike Monce ne odgovaraju bolidu W01.

Povezana vest:  Herbert: Šumaher bi mogao da se povuče na kraju sezone

– Spa je bila zabavna trka, koje ću se sećati jer smo postigli dobar rezultat s obzirom na okolnosti – kaže Šumaher. – Naredna trka u Monci bi mogla da bude takođe zabavna, ali na drugačiji način jer očekujem da će biti izazovna za našu ekipu. Već smo nekoliko puta tokom sezone videli da staze sa karakteristikama sličnim Monci našoj ekipi baš i ne odgovaraju. Bez obzira na sve, otići ćemo pripremljeni da pokušamo da ostvarimo maksimum.

Povezana vest:  Alonso produžio ugovor sa Ferarijem do 2016. godine

Sedmostruki šampion najbržeg cirkusa naglasio je i šta njemu znači povratak na vreli asfalt Monce posle privremene penzije.

– Veoma se radujem povratku u Moncu jer sam tamo uvek imao izuzetnu podršku tokom svih godina – podseća Šumaher.