sebastijan_vetel_monte_karlo_portret_2010

Vladimir Kličko:Fetel može da bude bolji i od Šumahera

 

Uoči svoje subotnje borbe protiv Samuela Petera u kojoj će braniti svoje svetske teškaške naslove u verzijama IBF, WBO i IBO, ukrajinski bokser Vladimir Kličko je bio raspoloženiji za pričanje o Formuli 1.

Podelio je jedan od najboljih bokser današnjice s novinarima u Frankfurtu svoje mišljenje o nemačkim vozačima Sebastianu Fetelu koji se bori za titulu, te Mihaelu Šumaheru čija povratnička sezona ne teče po planovima.

Povezana vest:  FORMULA 1, Raikonen pobedio u trci za Veliku nagradu Abu Dabija

Kličko je uveren kako će niz grešaka koje je napravio ove sezone Fetela učiniti jačim i boljim vozačem.

-Mislim da je bez drame u životu teško postati bolji. Sebastijan je trenutno u krizi, ali i iz toga će nešto naučiti, baš kao što su i mene tri poraza u profesionalnoj karijeri učinila jačim – rekao je Kličko i dodao: – Fetel je već učinio mnogo u svojoj karijeri, a poseduje i sve kvalitete Mihaela Šumahera. Sadašnja negativna iskustva kroz koja prolazi će ga u budućnosti sigurno učiniti boljim vozačem. Ima kvalitete da bude čak i bolji od Šumahera.

Povezana vest:  Bild: Šta se to događa sa Šumaherom?

Najtrofejnijeg vozača svih vremena je, pak, mlađi Kličko uporedio sa svojim bratom Vitalijem, svetskim prvakom po verziji WBC.

-Vitalij je pokazao da je i posle povratka iz penzije moguće postati svetski prvak. Verujem da će Mercedes dogodine biti bolji i da će se Mihael boriti za naslov.