Čelnik ekipe Mercedes Niki Luda rekao je da je apsurdno sumnjati u vozača Ferarija Sebastijana Fetela, zbog problema koje je imao u ovogodišnjem šampionatu Formule 1.

Fetel je ove sezone zauzeo drugo mesto u šampionatu, iza vozača Mercedesa Luisa Hamiltona, koji je osvojio petu titulu. Fetel je tokom sezone napravio nekoliko krupnih grešaka, a uz pojedine propuste ekipe, drugu godinu uzastopno izgubio je od Hamiltona u borbi za titulu.

Lauda je u intervjuu za Gazeta delo Sport, prvom od transplantacije plućnog krila, podržao Fetela da ostane glavna pretnja Hamiltonu i naredne sezone. Dodao je da je od nemačkog vozača dobio poruku dok je bio u bolnici.

Povezana vest:  VN Indije pod znakom pitanja

„Sebastijan je napisao pismo, svojom rukom, bio sam veoma zadovoljan, pismo je bilo puno lepih i ljubaznih reči. Uglavnom vozači ne rade takve stvari, oni samo voze. Ali, Fetel je dobra osoba. Imao je obeshrabrujuće trenutke, to znamo, ali bilo bi apsurdno sumnjati u njega. On će se oporaviti, šampion nikada ne zaboravi kako da vozi. Vratiće se jači nego ikada i biće Hamiltonov rival i u 2019. godini“, rekao je Lauda, preneo je Autosport.

Povezana vest:  Poredak vozača i konstruktora u Australiji

Lauda je krajem oktobra napustio bolnicu, posle više od dva meseca od transplantacije.

On nije mogao da bude sa ekipom Mercedesa pored staze, ali je rekao da je gledao trke iz bolničkog kreveta.

„Nisam propustio nijednu trku, iako sam imao mnogo terapija. Gledao sam sve, vikendima sam zvao ekipu i uvek su mi govorili šta se dešava. Kao da sam bio pored staze sa ostalima. Osetio sam toplinu ljudi sa kojima godinama radim“, naveo je trostruki svetski šampion.

Povezana vest:  Odložena trka za Veliku nagradu Japana

On će provesti predstojeće praznike sa porodicom na Ibici, a svakodnevno trenira šest sati sa profesionalnim trenerima. Dodao je da se nikada nije plašio bolnice, pošto je bio u dobrim rukama specijalsita.

„Znao sam da će biti teško, vrlo teško. U takvim uslovima mogao sam da uradim samo jedno – da se borim. To sam radio svakog minuta, to i sada radim. Rekli su mi da bi za mesec dana trebalo da budem potpuno spreman. Pratiću trke kao i pre. Zašto da ne?“, naveo je Lauda.