f1_grand_prix_logo

POSLE TESTIRANJA GP2 BOLIDA

Šumaher nestrpljiv

Mada je do početka nove sezone Formule 1 ostalo gotovo dva meseca, sedmostruki šampion Mihael Šumaher, koji se vratio posle trogodišnje pauze, ali ne u Ferari, već u tim Mercedesa, postaje nestrpljiv. Posebno, posle trodevnog testiranja GP2 bolida na stazi u španskom Herezu, koje mu je poslužilo kao deo priprema za novu sezonu. Poslednjeg dana je odvezao čak 130 krugova.

Povezana vest:  FORMULA 1, Fetel: Nisam ponosan, Veber je trebalo da pobedi

Bio sam u prilici da odvezem puno krugova poslednjeg dana testiranja i sve je funkcionisalo savršeno. Imali smo dobra vremena, a uspeli smo i da uradimo sve što smo planirali. Osećao sam se veoma komotno u bolidu i potpuno sam spreman – zadovoljan je Šumaher.

Za navijače vlasnika mnogobrojnih rekorda u Formuli 1, ovakva Šumaherova izjava sigurno predstavlja veliko olakšanje, s obzirom da je prošle sezone zbog stare povrede vrata otpala mogućnost da Nemac zameni u Ferariju Felipea Masu, kada je ovaj doživeo nezgodu na Velikoj nagradi Mađarske.

Povezana vest:  Debitant potcenio značaj rezervoara

Osim što je u dobroj fizičkoj formi, Nemac se izgleda brzo vraća u formu i kada je staza u pitanju, pošto je poslednji krug na testiranju odvezao za 1:24,621 minuta.

 

Predstavljanje Lotusa 12. februara

Novi tim u Formuli 1, Lotus, sa sedištem u Norfolku (Belika Britanija), objavio je da će bolid za 2010. predstaviti 12. februara.

Povezana vest:  MARK VEBER STARTOVAĆE SUTRA OD 14 ČASOVA SA POL POZICIJE NA VELIKOJ NAGRADI ŠPANIJE

Informaciju je na svom profilu na Tviteru objavio šef tima Toni Anderson, napisavši:

Palimo motore petog, a zvanično predstavljanje je 12. februara.

Lotus će se posle toga pojaviti na trećem predsezonskom testiranju u španskom Herezu, koje će trajati četiri dana, od 17. do 20. februara.