Michael-Schumacher-Mercedes-GP

Nemci ne veruju u Šumahera

 

Nakon slabe povratničke sezone u Formuli 1 Mihael Šumaher izgubio je poverenje svojih sunarodnika. Anketa agencije SID pokazala je, naime, da više od 70 posto Nemaca ne veruje da Šumaher može do osme šampionske titule.

Statistički najuspešniji vozač u istoriji Formule 1 vratio se ove godine takmičenju nakon trogodišnje pauze. Međutim, za upravljačem Mercedesa završio je Svetsko prvenstvo tek na devetom mestu sa samo 72 boda, čak 70 manje od timskog kolege Nike Rozberga.

Povezana vest:  Fetel i Hamilton samo ukoreni zbog opasne vožnje kroz boks

Iako je sam Šumaher više puta izrazio uverenje kako će sledeće godine biti mnogo bolji, nemački obožavatelji Formule 1 očigledno smatraju kako njihov nekadašnji junak više nije sposoban da osvoji svetski naslov.

U Šumaherovu odbranu stao je trostruki svetski prvak Niki Lauda koji je u intervjuu za El Pais objasnio da je glavni razlog Šumijevih nevolja pravilo da tokom sezone ne sme biti testiranja bolida.

Povezana vest:  Vilijams nameravao da angažuje Batona u narednoj sezoni

-Ova je godina bila vežbanje za Mihaela. Uz to, protiv sebe je imao mnogo mladih vozača željnih dokaza da ga mogu pobediti, među njima i Rozberga. Ali, ako iko ima sposobnost da učini ono što se od njega traži, onda je to Šumaher – poručio je Lauda.