f1_grand_prix_logoRalf cilja Stefan GP

Ralf Šumaher i dalje se trudi da ponovo postane deo F1 karavana, sudeći po pisanju nemačkih medija, a u tom cilju je prošle nedelje imao sastanak sa Zoranom Stefanovićem, srpskim bizmismenom, koji se nada da bi njegov tim, Stefan GP, mogao da se takmiči od ove godine ili od 2011.

S obzirom da se stariji brat Mihael sprema za povratak posle tri godine pauze, Ralf (34) je takođe voljan da opet započne karijeru u Formuli 1, koju je završio 2007.

Povezana vest:  FORMULA 1, Perez menja Hamiltona u Meklarenu

Stefan GP preuzeo je auto Tojote za 2010. posle povlačenja japanske ekipe, uz motor i menjač, preimenovavši bolid u S-01, a već je uspešno prošao i kreš testove po standardima FIA.

 

Ni prvi, ni drugi, već Alguersuari

Tim Red Bula demantovao je juče najave po kojima bi Bruno Sena ili Nik Hajdfild mogli da postanu vozači njihove filijale Toro Roso.

Po tim informacijama Brazilac, koji već ima potpisan ugovor sa Kamposom, prešao bi u Toro Roso zbog problema koje španski tim sa budžetom.

Povezana vest:  Hartštajn: Sve je manje verovatan izlazak Šumahera iz kome

To nije istina, nikad nisam čuo za tu mogućnost – demantovao je informaciju konsultant za moto sport u Red Bulu, Helmut Marko.

Takođe, Austrijanac je rekao da ni Nik Hajdfild nije kandidat da postane vozač ekipe Toro Roso.

Što se nas tiče, o Hajdfildu nismo razmišljali i to nema nikakve veze sa njegovim kvalitetima kao vozača. Toro Roso je juniorski tim Red Bula, pa su budžet i mnoge druge stvari prilagođene tome – pojasnio je Marko situaciju za vozača koji sad figurira kao rezerva u Zauberu, Renou i Mercedesu.

Povezana vest:  Šumaher: Raikonen i Alonso eksplozivna 'mešavina'

Marko je najavio da će najverovatnije Haime Alguersuari opet biti vozač ekipe, pored Sebastijana Buemija, a da šef tima Franc Tost već zna tačan datum kada će biti objavljeno da je ugovor potpisan.