Britanski teniser Endi Marej ocenio je danas da njegov sunarodnik sedmostruki svetski šampion Formule 1 Luis Hamilton zaslužuje titulu viteza.

Britanski mediji su prošle nedelje preneli da će Hamilton krajem godine od britanske kraljice Elizabete Druge dobiti titulu viteza za sportska dostignuća.

„U pogledu onoga što je postigao kao sportista, naravno da to zaslužuje. On je jedan od najuspešnijih sportista u istoriji naše zemlje“, rekao je Marej za Dobro jutro Britanija, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Povezana vest:  Kem: Sponzori i dalje podržavaju Šumahera

Marej, koji je dobio titulu viteza 2017. godine, rekao je da je Hamilton zaslužio priznanje i zbog toga što podržava i mnoge druge važne stvari van takmičenja. Hamilton je tokom sezone u Formuli 1 promovisao pokret Životi crnaca su važni i borbu protiv rasizma i nejednakosti.

Hamilton je ove sezone osvojio sedmu titulu šampiona u Formuli 1 i izjednačio rekord Mihaela Šumahera. Takodje, pretekao je legendarnog Nemca i po broju pobeda u tom takmičenju. Hamilton sada ima 94 pobede, tri više od Šumahera.

Povezana vest:  Premijera verovatno u Maranelu