fernando_alonso_portret

Fernando Alonso: Šumaher je i dalje bolji od svih

 

Na svojoj prvoj konferenciji za novinare u 2011. godini španski pilot Ferarija Fernando Alonso iznenadio je tipujući na svog najopasnijeg rivala u nadolazećoj sezoni Formule 1.

-Najviše se bojim Mihaela Šumahera. Iako će konkurencija opet biti jaka, on je definitivno najopasniji – izjavio je 28-godišnji Asturijac o 14 godina starijem Nemcu iz Mercedes GP-a, sedmostrukom svetskom F1-šampionu, dodatno pojasnivši:

Povezana vest:  Frenk Vilijams se povlači iz ekipe

-Da, bio je tek deveti prošle godine i proživeo vrlo tešku sezonu, ali Mihael je i dalje istinski šampion. Da svi imamo isti automobil, on bi bio najbolji.

Kad je u pitanju Sebastijan Fetel, mladi Nemac i branilac naslova u Red Bul Rejsingu, koji mu je preoteo titulu u poslednjoj trci sezone, Velikoj nagradi Abu Dabija, Alonso je također pun poštovanja:

Povezana vest:  Alonso: Ne odustajem od napadačke taktike

-U novu sezonu Sebastijan ulazi s ulogom favorita. Nema sumnje. Da nije imao problema s bolidom, mogao je prvak postati već 2009. Uspelo mu je godinu dana kasnije. Sada je još iskusniji i zato mislim da će ove godine biti još bolji nego što je bio prošle.