fernando_alonso_portret

Alonso: Dorasli smo izazovu

 

U skladu renomea najstarije ekipe u najbržem cirkusu Ferari je pre ostalih timova predstavio bolid za predstojeću sezonu. Medije su sa F150 upoznali u Maranelu Fernando Alonso i Felipe Masa sklonivši crveni pokrov sa novog italijanskog čeda, a razlike u odnosu na prošlogodišnji bolid su očigledne.

Najsvežiji izdanak Ferarijeve „ergele” ima viši prednji kraj da bi se poboljšao protok vazduha ispod bolida zbog čega je i vozač pozicioniran nešto više nego ranije. Ipak najveća razlika u odnosu na prošlu godinu primetna je pozadi, gde su na zadnjem delu jasno vidljiva pokretna krila zajedno sa difuzorom.

Povezana vest:  Šumaher spreman za početak sezone

Da u Skuderiji veruju u novo oružje u borbi za titulu tvrdi i šef ekipe Stefano Domenikali.

– Zaista želimo uspeh. Motivisaniji smo nego ikad – najavljuje borbu Domenikali. – Nadam se da možemo bolje nego prošle sezone.

Fernando Alonso od koga u ekipi očekuju da F150 odveze do titule takođe je ubeđen da je Skuderija više nego spremna za izazove u 2011. među kojima nije samo najduža sezona u istoriji, već i povratak sistema KERS i pokretna zadnja krila.

Povezana vest:  Verili se Nikol Šerzinger i Luis Hamilton

– Spremni smo i dorasli izazovu. Prethodna godina je bila neverovatna za mene, ali će i ova biti izuzetna, ispunjena novim stvarima – svestan je Španac težine zadatka. – Ipak ovaj bolid je rezultat ogromnog rada naših mehaničara i inženjera u proteklim mesecima. Bili smo potpuno posvećeni.

Španac i te kako zna koliku odgovornost nosi vožnja za legendarnu ekipu najbržeg cirkusa.

Povezana vest:  FORMULA 1, Romen Grožan u Lotus Renou

– Kada se takmičite za Ferari uvek postoji pritisak, naročito za mene. Prošle sezone je bilo i teških trenutaka, ali je uvek važno osetiti iznova uzbuđenje pred početak sledeće. Upravo iz tog razloga želim da započnem sezonu dobrim rezultatima i ubeđen sam da to sa novim bolidom mogu da uradim – optimista je Alonso.