nick_heidfeld

Nik Hajdfild menja Kubicu u Renou

 

Iskusni nemački vozač Nik Hajdfild (33) zameniće 26-godišnjeg Poljaka Roberta Kubicu u Renoovom bolidu na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu Formule 1.

Nemački dnevnik Bild ekskluzivno saznaje da se vođstvo Renoove ekipe opredelilo za Nemca koji će već ovog vikenda sesti za upravljač bolida na testiranju u španskom Herezu. U odnosu na drugu dvojicu kandidata, Bruna Senu i Niku Hulkenberga, presudilo je iskustvo Nemca, odnosno njegovih 170 odvoženih trka u Formuli 1. S obzirom na to da relativno neiskusnog pilota imaju već u Rusu Vitaliju Petrovu, piše Bild, čelnici Lotus Renoa GP-a (novo ime ekipe) odlučili su se za proverenog vozača.

Povezana vest:  Šumaher spreman za početak sezone

Prema najavama F1-eksperata Reno će u sledećoj sezoni imati jedan od najkvalitetnijih bolida u takmičenju. Kako će ga Hajdfeld i Petrov iskoristiti, videće se već za četiri nedelje, kada Svetsko prvenstvo kreće Velikom nagradom Bahreina.

Hajdfeldu, koji je bio bez angažmana kao jedan od vodeća dva vozača u ekipama koje će učestvovati na Svetskom prvenstvu 2011. godine, je sretnom okolnošću tako ispala teška povreda Roberta Kubice, koji se teško povredio u nedjelju pri izletanju na jednom reli-takmičenju u Severnoj Italiji.

Povezana vest:  Vitmarš menja Montecemola

Poljaka danas (četvrtak) očekuje nova operacija. Zbog teških povreda desne noge i ruke propustiće sezonu.