ROBERT_KUBICA_MONTE_KARLO_2010

Italijani istražuju nesreću na reliju, treća operacija Kubice odložena za sredu

 

Treća operacija teško povređenog poljskog vozača Formule 1 Roberta Kubice prebačena je s ponedeljka na sredu, piše Gazzetta dello Sport.

Pilot tima Lotus Renoa je u petak podvrgnut operaciji desnog ramena i desnog stopala koja je trajala čak devet sati. Kubica je nakon toga iz bezbednosnih razloga vraćen na odelenje intenzivne nege na kojem bi trebao ostati dva dana, a kako je saopšteno iz bolnice 24 sata nakon operacije njegovo stanje je stabilno.

Povezana vest:  Hamilton: Trke su postale dosadne zbog Fetela

-Stanje zdravlja Roberta Kubice je stabilno 24 sata posle devetočasovne operacije ramena i desne nadlaktice -saopštila je bolnica Santa Korona de Pietra Ligure (Corona), kod Đenove.

Ipak lekari u bolnici Santa Korona u Pietra Ligure su zbog dugog trajanja jučerašnje operacije onu treću odlučili da odlože do srede kada će raditi na korekciji Kubičina desnog lakta.

Povezana vest:  Volf nije zabrinut zbog Hamiltonovog ugovora

U međuvremenu je Italijansko državno odvetništvo u Savoni započelo istragu o nesreći koja se dogodila tokom relija u Liguriji prošle nedelje. Saslušan je Kubičin suvozač Jakub Berger koji je kritikovao sigurnosne uslove na stazi tokom takmičenja.