Michael-Schumacher-Mercedes-GP

Šumaher juri nove pobede

 

Sedmostruki svetski šampion Formule jedan Mihael Šumaher ocenio je danas da je njegova ekipa Mercedes GP napredovala i da će ove sezone u pojedinim trkama „juriti“ pobede.

-Ekipa je tokom zime naporno radila da dotera naš bolid. Ono što sam video u pripremnom periodu je veoma ohrabrujuće, ali svi znamo da na stazi tokom trka sve može da bude drugačije. Vozači se nadaju napretku tima, a ja mislim da je Mercedes napravio korak napred – rekao je Šumaher.

Povezana vest:  Luis Hamilton pobedio u trci za Veliku nagradu Malezije

-Verujem da možemo da se takmičimo za podijume (prva tri mesta), ali i da u nekim trkama možemo da jurimo pobede. Sve ćemo znati kada počne sezona, jedva čekam da odem u Melburn – dodao je on.

Šumaher se prošle sezone, posle tri godine pauze, vratio takmičenjima u Formuli jedan.

-Ove godine se osećam drugačije. Prošle sezone je sve bilo novo – testiranja, vozilo, ekipa… Bilo je veoma uzbudljivo, ali i dalje mi je nešto nedostajalo. Sada bolje poznajem tim, imamo veliku grupu veštih ljudi, koji su posvećeni svom poslu – rekao je 42-godišnji vozač.

Povezana vest:  Rozbergu pol pozicija u Belgiji

-Uživam u svom poslu, uživam u radu sa ljudima iz Mercedesa i nikada nisam zažalio zbog odluke o povratku na stazu – dodao je Šumaher.