pol_di_resta

Pol di Resta presrećan zbog boda

 

Kažu da je svaki početak težak, ali se Pol di Resta najverovatnije ne bi složio sa ovom konstatacijom. Britanac je zadovoljan zbog osvojenog boda na prvoj trci Formule 1 u njegovoj karijeri.

Vozač Fors Indije pomeren je na 10. mesto u Melburnu jer su dva Zaubera diskvalifikovana, a bod je za Di Restu došao kao poručem.

Povezana vest:  Herbert: Šumaher bi mogao da se povuče na kraju sezone

– Početak je dobar. Ako se osvrnemo, pre trke u Australiji bili smo srećni da se vratimo sa bodom, bez obzira na koji smo način došli do njih – smatra Di Resta.

Iako je osvojio bod na debiju ruki iz Britanije priznaje da Fors Indija nije tamo gde bi želeli zbog velikih problema tokom predsezone:

Povezana vest:  Rikardo: Biće haotično na prvoj trci

– Imali smo tešku zimu. Bolid još uvek nema željene performanse, ali ćemo morati da izdržimo još nekoliko trka dok ne stignu poboljšanja.

Ruki u najbržem cirkusu sigurno nikad nije u poziciji da postavlja sebi previsoke ciljeve, ali Di Resta se nada da bi mogao da pomogne Fors Indiji u napadu na šestu poziciju u ekipnom plasmanu ili čak i neku poziciju više.

Povezana vest:  Fetel pobedio u trci za Veliku nagradu Velike Britanije

– Cilj nam je da budemo u sredini, ali ambicija nam je top pet u šampionatu konstruktora. Ipak, konkurencija je velika. Sredstva nam ne dozvoljavaju da ciljate tamo gde će sigurno stići Ferari, Red Bul i Meklaren – realan je Britanac.