LewisHamilton3

Helmut Mark: Ne razmišljamo o Hamiltonu!

 

Reči savetnika u Red Bulu Helmuta Marka da je za njih Luis Hamilton uvek tema za razmišljanje brže bolje demantovao je šef ekipe Kristijan Horner koji je očigledno ipak realniji nego Marko.

Doduše Horner nije propustio priliku da udeli komplimente Britancu:

– Ukoliko bi želeo da vozi za Red Bul svakako ne bi mogli da ga ignorišemo vozača takvog kvaliteta. Međutim, koliko sam razumeo on ima dugogodišnji ugovor sa Meklarenom i pretpostavljam da će biti u toj ekipi još dugo.

Povezana vest:  Šumaher: Suludo je porediti Fetela i mene

Trenutno vozačku postavu Bikova čine Sebastijan Fetel i Mark Veber. Aktuelni šampion nedavno je produžio ugovor do 2014. dok Australijanacu ugovor ističe na kraju godine i biće produžen u zavisnosti od rezultata.

S druge strane pretpostavlja se da Hamiltonov ugovor sa Meklarenom ističe 2012. a spekulacije o njegovom mogućem odlasku iz ekipe pojavile zbog očajnih rezultata Meklarenovog bolida tokom zimskih testiranja. Ipak, Britanac je razgovarao sa šefom Meklarena Martinom Vitmaršom kako bi ga uverio da ne razmišlja o drugoj ekipi.

Povezana vest:  Patrik Hed napušta formulu posle 34 godine

Horner je glasno rekao i ono što je mnogima palo na pamet posle izjave Helmuta Marka. Kako kontrolisati dva vozača takvog kvaliteta u istoj ekipi, naročito ako se prisetimo 2007. i partnerstva Hamiltona i Fernanda Alonsa u Meklrenu?

– Luis je očigledno srećan u Meklarenu. Sebastijan je u Red Bulu od 12 godine, ali ko zna? Teško je znati kako bi izgledalo imati dva takva vozača pod istim krovom. Moglo bi da bude vatrometa kao što smo videli između Alonsa i Luisa 2007 – podsetio je Horner na turbulentnu sezonu Španca i Britanca. – Srećni smo sa sadašnjom postavkom, a videćemo kako će se stvari dalje odvijati.

Povezana vest:  Formula 1: Ne slažemo se sa izjavama Bernija Eklstona