fernando_alonso_portret

FORMULA 1

Alonso:Zaostatak od jedne sekunde između nas i pol pozicije je previše

Nastavljaju se problemi Ferarija na startu sezone. Kao i tokom kvalifikacija u Australiji, situacija u Maleziji nije bila ništa drugačija. Čuveni propeti konj debelo zaostaje za Red Bulom i Meklarenom.

Tako je bilo od dolaska u Maleziju i prvih nezvaničnih treninga, a nastavilo se i u kvalifikacijama, zbog čega je u poslednjoj rundi borbe za što bolju poziciju na startu Alonso odvozao samo jedan krug.

Fernando Alonso i Felipe Masa u Australiji su startovali sa pete i osme pozicije, a nije se mnogo promenilo ni na Sepangu jer će Španac krenuti ponovo sa petog a Brazilac sa sedmog mesta.

Povezana vest:  Luis Hamilton novčano kažnjen zbog bezobzirne vožnje u Australiji

Ono što je naročito zabrinjavajuće za Ferari je zaostatak Fernanda Alonsa skoro jednu sekundu za osvajačem pol pozicije Sebastijanom Fetelom iz Red Bula. To je kao problem prepoznao i Španac.

-Nije lako. Otkrili smo da nismo dovoljno konkurentni na poslednjem treningu i zbog toga smo imali nešto konzervativniji pristup kvalifikacijama i samo jednu vožnju u poslednjoj rundi – priznaje Španac. – U takvoj situaciji prinuđeni ste da rizikujete, ali ne previše. Uradili smo ono što želimo znajući da moramo da napredujemo. Zaostatak od jedne sekunde između nas i pol pozicije je previše.

Povezana vest:  Hamilton pobedio u trci za Veliku nagrade Kanade

Ipak, dvostruki osvajač titule ima više samopouzdanja kada je trka u pitanju jer je uveren da bi Ferarijev tempo na trci mogao da mu dozvoli borbu za vrh.

-Mislim da će na trci ipak biti neizvesnije. Ne znam koji uslovi bi nam više odgovarali. Start će biti interesantan. Možda bi smo mogli i da prestignemo Red Bul na startu pošto verujemo da ne koriste KERS. Ukoliko bude padala kiša sve će biti kocka – smatra Španac.

Međutim, kada je u pitanju borba za titulu Alonso nije previše zabrinut, ali priznaje da je važno osvojiti što više bodova dok Ferari ne reši problem sa nedostatkom tempa.

Povezana vest:  Fetel pobedio u trci za Veliku nagradu Belgije

-U ovom trenutku imamo to što imamo i moramo da osvojimo što je više bodova moguće svakog vikenda, a možda će uz vremenske uslove stvari moći da se promene na trci. Moramo da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže – svestan je Alonso recepta za uspeh. – Optimista sam po pitanju šansi u šampionatu. Dugo traje, ima mnogo trka i svašta može da se dogodi.