nico_rosberg_u_bolidu

Bild: Nezadovoljni Rozberg ide prema Red Bulu

 

Iako je sezona u Svetskom prvenstvu Formule 1 tek počela, već se uveliko kuju planovi za sledeću godinu. Uz sve izvesnije penzionisanje Marka Vebera, jasno je da će se otvoriti jedno mesto u Red Bulu, što dovodi do mnoštva spekulacija.

Za poslednju je zaslužan nemački Bild koji tvrdi da bi u bolid trenutno najbolje ekipe u Formuli 1 sledeće sezone mogao uskočiti Niko Rozberg. Nemački vozač odrađuje drugu sezonu u Mercedesu, ali ako se po jutru dan poznaje, ponovno neće imati previše razloga za zadovoljstvo. Mercedes se, baš kao i lani, ne čini konkurentnim u borbi za vrh o čemu govori i deveto mesto Mihaela Šumahera te 12. Rozsbergovo na nedeljnoj Velikoj nagradi Malezije. U Australiji dve nedelje ranije, pak, nijedan od njih nije završio trku.

Povezana vest:  Nik Fraj upozorava Red Bul

Rozbergovo nezadovoljstvo, tvrdi Bild, sve je veće jer 25-godišnji Nemac postaje svestan da u Mercedesu neće dobiti priliku za borbu za naslov. Dnevnik tvrdi da će sin nekadašnjeg svetskog prvaka Kekea na kraju sezone raskinuti ugovor sa sadašnjom ekipom, što će učiniti mogućim njegov prelazak u Red Bul gde bi bio timski kolega sunarodniku Sebastijanu Fetelu.

Povezana vest:  VN EVROPE, Fetel u Valensiji do druge pobede

-Niko je jak vozač. Njegova bi karijera mogla da eksplodira kad ostvari prvu pobedu – dobro je mišljenje o Rozbergu izrazio Red Bulov savetnik za motosport Helmut Marko.

Na direktno pitanje o mogućem odlasku iz Mercedesa, Rozberg je ostao tajanstven, ali nije demantovao nagađanje.

-Sada se trebamo koncentrisati na napredak bolida – samo je kratko rekao Bildu.

Povezana vest:  Red Bull Show Run zapalio grad: Ulicama prestonice vozila se čak dva bolida Formule 1