Michael-Schumacher-Mercedes-GP

Bild: Šta se to događa sa Šumaherom?

 

Nemci likuju zbog pozitivnog pomaka njihove nacionalne ekipe u Formuli 1, Mercedes GP-a. Muči ih, međutim, što se taj napredak ne odnosi na Mihaela Šumahera.

-Šta se to događa s Mihaelom Šumaherom – pitaju se u najčitanijem nemačkom dnevniku Bildu, uz konstataciju da je Niko Rozberg ove sezone bio već treći put brži od timskog kolege, između ostalog i u kvalifikacijama za VN Kine, i osetno: Rozberg je kvalifikacioni trening završio s četvrtim, a Šumaher s 14. mestom.

Povezana vest:  ŠUMAHER: Rano je da nas otpišete!

U izjavi koju je dao nemačkim novinarima sedmostruki svetski šampion demoralisano je kazao:

-Kao tim smo napravili značajan kvalitativan iskorak. Pred trening peto i šesto mesto postavili smo si kao cilj. Zakazao sam jedino ja. Najveće sam kašnjenje imao u pretposlednjoj krivini. Prekasno sam počeo da kočim. Jedan je bolid prošao pored mene i izgubio sam previše vremena. Greška je bila moja. Nemam šta prigovoriti bolidu. Šteta što je tako ispalo, ali preuzimam svu odgovornost. Moram napokon spojiti jedan pristojan krug.

Povezana vest:  FORMULA 1, Fetel juri treću uzastopnu titulu, počinje nova sezona Formule 1

Ni Šumaherovim šefovima nije bilo jasno u čemu je bio problem.

-Po svemu je Mihael trebao osigurati plasman u završni krug desetorice. Zašto nije, to tek moramo da istražimo – rekao je sportski direktor Mercedesa Norbert Haug.