luis_hamilton_monte_karlo_2010

Hamilton zadovoljan pobedom u Šangaju

 

Vozač Meklarena Luis Hamilton rekao je da je oduševljen zbog pobede u današnjoj trci Formule jedan za Veliku nagradu Kine i pohvalio rad svoje ekipe u Šangaju. Hamilton je ostvario prvu pobedu u sezoni, nakon što je pet krugova pre kraja trke obišao vodećeg u generalnom plasmanu Sebastijana Fetela iz Red Bula.

-To je bila jedna od najboljih trka koje sam vozio. Osećam se sjajno jer sam uspeo da pobedim, pošto mi se čini kao da to dugo nisam uradio. Apsolutno sam oduševljen. Ponosan sam i izuzetno zahvalan ekipi. Imam mnogo poverenja u moj tim – rekao je Alonso.

Povezana vest:  Vozač Zaubera Kobajaši najbrži u Heresu

-Danas smo imali dobru strategiju, gume su duže trajale, a zaustavljanja u boksu su bila fantastična – dodao je on.

Fetel, koji je pobedio u prve dve trke, rekao je da strategija ekipe Red Bula da u poslednjih 25 krugova vozi sa jednim setom guma „nije bila najbolja“.

-Bili smo brzi, ali smo odlučili da budemo strpljivi i opredelili se za dva zaustavljanja u boksu, a kada ne ide – onda stvarno ne ide. Napravili smo greške, ali osvojio sam drugo mesto i nisam razočaran. Izvući ćemo pouke iz ove trke – rekao je Fetel, koji u generalnom plasmanu na prvom mestu ima 21 poen više od Hamiltona.

Povezana vest:  ŠUMAHERU IZGLEDA ODBROJANI DANI U MERCEDESU, Kubica zamena za Mihaela

-Video sam da se Luis približava i shvatio da nema svrhe da se borim, jer je već pronašao način da me obiđe – dodao je nemački vozač.

Vozač Red Bula Mark Veber, koji je krenuo sa 18. mesta a trku završio na trećem, rekao je da je zadovoljan plasmanom. On je u poslednjih 15 krugova uspeo da obiđe Mihaela Šumahera, Fernanda Alonsa, Felipea Masu i Nika Rozberga.

Povezana vest:  Botas pobedio u trci za Veliku nagradu Rusije

-Ovo je bila zanimljiva trka. Osećao sam se dobro u vozilu – rekao je Veber, koji zauzima četvrto mesto u šampionatu sa 37 poena.

Dvostruki šampion Formule jedan Fernando Alonso iz Ferarija trku je završio na sedmom mestu.

-To je bila taktička trka. Sa dobrim gumama možete da se ravnopravno takmičite. Kada imate brzo vozilo i dobru strategiju možete da se borite sa Fetelom, a kada nemate – morate da ga nabavite – rekao je Alonso.