robert_kubica_monte_karlo_portret_2010

Robert Kubica posle tri meseca pušten iz bolnice

 

Vozač Formule jedan, Poljak Robert Kubica, napustio je bolnicu posle 11 nedelja od kako je pretrpeo teške povrede tokom nesreće na reliju. Bolnica „Santa Korona“ u gradu Pietra Ligure na severu Italije je njegov izlazak objavila prošle noći, saopštivši da je „njegovo stanje je dobro i on (vozač) će početi novu fazu rehabilitacije van bolnice“.

Povezana vest:  NOVI MOMENTI U SLUČAJU „KRILO”

Posle nesreće 6. februara, Kubici je tokom sedmočovne operacije spasena desna šaka, a potom je imao operacije ramena, noge i lakta. U timu Renoa (Renault) Kubicu je zamenio Nemac Nik Hajdfeld.

Bolnica je dodala da će Kubica povremeno dolaziti na preglede i tretman. Očekuje se da Kubica provede neko vreme u svojoj kući u Monaku, a da zatim ode jednom specijalisti u Toskani, na rehabilitaciju.

Povezana vest:  FORMULA 1, Danil Kvjat od sledeće sezone vozi za Toro Roso

Odgovarajući prošle nedelje na pitanja navijača, Kubica je rekao da se oseća mnogo bolje i da mu iz dana u dan rast snaga i težina.

Bilo je strahovanja da taj 26-godišnji vozač više neće moći da se takmiči jer je skoro izgubio desnu šaku. Ali, on je optimista i veruje da će se stanje njegove šake poboljšati.

Povezana vest:  VN Evrope se možda seli na Majorku

-Pokretljivost moje šake je ograničena, ali to se i očkuje u takvoj situaciji jer su prišiveni mišići ruke još vrlo slabi – rekao je on prošle nedelje.