Nick_Heidfeld

Hajdfild: Trenutni rival nam je Ferari

Mnogi su sumnjali u mogućnosti Lotus Renoa kada se Robert Kubica povredio na reliju u Italiji pre početka sezone. Međutim, odličan start uz dva treća mesta Vitalija Petrova i Nika Hajdfilda u Australiji i Maleziji povećali su apetite ekipe.

Takav razvoj događaja naveo je Nika Hajdfilda da razmišlja kako bi Lotus Reno mogao u šampionatu da bude bolji od Ferarija. Italijanska ekipa posle tri trke još uvek nema plasman na podijum, ali su Fernando Alonso i Felipe Masa ipak konstantniji od dvojca Renoa i imaju 18 bodova više u ekipnom plasmanu. Uprkos tome, Hajdfild veruje da tim može da ponovi rezultate sa početka sezone.

Povezana vest:  Šumaher: Imamo konkurentno vozilo

-Mislim da možemo to da uradimo. Svakako neće biti lako jer nam je trenutno rival Ferari, ali ćemo se potruditi da budemo bolji. Mercedes se poboljšao, a Meklaren i Red Bul su još uvek ispred ostalih. Međutim, timske ambicije i naši ciljevi su jasni. Želimo da krenemo ka vrhu – jasan je Nemac.

Povezana vest:  Hamilton: Neću se osvrtati na dešavanja u Maleziji

Hajdfild smatra da ne postoji razlog zbog kojeg Reno ne bi mogao da nastavi sa usponom:

-Radimo naporno, ekipa je uspela da ostvari veliki napredak u proteklih godinu i po dana i ukoliko nastavimo sa tom brzinom razvoja mislim da možemo da nastavimo sa postizanjem dobrih rezultata.