Sergio-Perez

Perez još jednu noć ostaje u bolnici

Vozač Zaubera Serhio Perez provešće još jednu noć u bolnici iz predostrožnosti, posle povrede u udesu tokom kvalifikacija za trku Formule jedan za Veliku nagradu Monaka, saopšteno je danas.

-Nakon što je proveo noć u bolnici princeza Grejs u Monaku, Serhio Perez je podvrgnut dodatnim lekarskim pregledima. Lekari su predložili da ostane još jednu noć u bolnici na posmatranju i da se sutra obavi novi pregled skenerom – navodi se u saopštenju Zaubera.

Povezana vest:  FORMULA 1, Fetel najbrži na prvom treningu u Indiji

Perez je tokom jučerašnjih kvalifikacija u udesu zadobio potres mozga i povredio butinu. Meksikanac je izgubio kontrolu kada je njegov auto iznenada proklizao na desno i udario vrhom u zaštitu na izlazu iz tunela, što je najbrži deo staze.

Auto se tada nekontrolisano okrenuo na stranu i punom silinom udario u zaštitni gumeni zid. Ukazana mu je prva pomoć dok se još nalazio u slupanom vozilu, a nakon toga je izvučen i odveden u bolnicu.

Povezana vest:  Ferari kažnjena 100.000 dolara

Perez je danas preko svoje stranice na društvenoj mreži Tviter zahvalio navijačima na podršci i rekao da očekuje da će za dve nedelje učestvovati na trci u Kanadi.

-Hvala na podršci. Zahvalan sam bogu što se ovako sve završilo. Ne mogu da se trkam u Monaku, ali videćemo se u Montrealu – naveo je 21-godišnji debitant u Formuli jedan.

Povezana vest:  Rozberg najbrži na prvom treningu pred VN Singapura

Trka za Veliku nagradu Monaka vozi se danas od 14 sati.