mark_veber_3

Mark Veber priznao da se oglušio na naredbe iz boksa

 

Australijski vozač u redovima Red Bul Renoa Mark Veber otvoreno je priznao ignorisanje naredbi svog tima nakon devete ovosezonske trke u Formuli 1 – Velike nagrade Velike Britanije.

U završnici trke na Silverstonu Veber je pokušao da napadne i prestigne kolegu iz tima Sebastiana Vetela iako su mu iz boksa izričito rekli da to ne čini.

Povezana vest:  Ekipa Mercedesa održala sastanak

-Nije mi to bilo u redu! To je moj odgovor. Da je Alonso kojim slučajem odustao u poslednjem krugu, mi bismo se borili za pobedu. Naravno da sam ignorisao ekipu jer sam se borio za mesto. Seb je davao sve od sebe i ja sam davao sve od sebe. Nije mi bila namera da se sudarim ni sa kim. Samo sam hteo da prestignem čoveka ispred sebe – rekao je Veber, koji je na kraju završio treći, iza Fernanda Alonsa i Vetela.

Povezana vest:  Rozberg odustao tokom trke u Singapuru

Šef Red Bul Renoa Kristian Horner bio je iznenađen ovakvom Veberovom reakcijom.

-Na kraju dana najvažnija je ekipa i ni jedan individualac nije važniji. Mogu da razumem Markove frustracije, ali da je bila i obrnuta situacija, bila bi ista odluka iz boksa. Nema smisla rizikovati oba bolida. Videli smo u poslednjem zavoju što se dogodilo Masi i Hamiltonu i zato nije imalo smisla da dopustimo borbu. Mark je očito našu naredbu odbio i to je nešto o čemu moramo da razgovaramo nasamo – rekao je Horner.

Povezana vest:  Porodica Vilijams napušta Formulu 1 posle više od 40 godina